Veel bewolking en af en toe een bui, morgen kans op onweer:
Verwachting voor vandaag en morgen

Vanmiddag is er veel bewolking en vooral in de zuidelijke helft van het land en in het oosten komen er enkele buien voor
Meerdaagse verwachtingen:
Van tijd tot tijd zon en vooral landinwaarts een enkele regen- of onweersbui
Lange termijnverwachting:
Zondag 05 juni tot en met zondag 12 juni
Grote kans op overwegend droog weer met tamelijk veel zon

marcotteren

Marcotteren is een techniek om houtachtige gewassen (bomen) vegetatief te vermeerderen. (Vegetatief of ongeslachtelijk betekend hier dat de nieuwe plant genetisch volledig identiek is aan de moederplant.) Bij Marcotteren gaan we uit van een dunne (1-1,5 cm doorsnede) bovengrondse tak van een boom. De tak wordt over een lengte van bv 30 cm van bladeren ontdaan. Dan wordt een ondiepe snede schuin opwaards in de stengel gemaakt. In de snede wordt een plukje mos geplaatst, en eventueel kan er wat stekpoeder op de snede worden gestoven. Vervolgens wordt een plastic zak zonder bodem over de stengel geschoven, om de stengel dichtgebonden, en gevuld met vochtige potgrond of mos. De zak wordt aan de bovenkant dichtgemaakt. Als de wortels zichtbaar worden in de zak, kan de tak losgesneden worden en opgepot. Voordeel van marcotteren is dat we meteen een vrij grote plant hebben.
Marcotteren is vooral van belang als afleggen niet kan omdat een plant geen lage takken heeft. Vijgen laten zich gemakkelijk marcotteren.




   ©moestuintips     info@moestuintips.nl