Bewolkt, in het noorden eerst lokaal mist. Vanmiddag wat zon:
Verwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend is het op veel plaatsen tamelijk grijs en nevelig, In het uiterste zuiden en in het noorden komt lokaal ook mist voor
Meerdaagse verwachtingen:
Rustig en meest droog herfstweer met kans op mist in de nacht en ochtend
Lange termijnverwachting:
Dinsdag 01 november tot en met dinsdag 08 november
Grote kans (70%) op een overgang naar een (licht) wisselvallig weertype

marcotteren

Marcotteren is een techniek om houtachtige gewassen (bomen) vegetatief te vermeerderen. (Vegetatief of ongeslachtelijk betekend hier dat de nieuwe plant genetisch volledig identiek is aan de moederplant.) Bij Marcotteren gaan we uit van een dunne (1-1,5 cm doorsnede) bovengrondse tak van een boom. De tak wordt over een lengte van bv 30 cm van bladeren ontdaan. Dan wordt een ondiepe snede schuin opwaards in de stengel gemaakt. In de snede wordt een plukje mos geplaatst, en eventueel kan er wat stekpoeder op de snede worden gestoven. Vervolgens wordt een plastic zak zonder bodem over de stengel geschoven, om de stengel dichtgebonden, en gevuld met vochtige potgrond of mos. De zak wordt aan de bovenkant dichtgemaakt. Als de wortels zichtbaar worden in de zak, kan de tak losgesneden worden en opgepot. Voordeel van marcotteren is dat we meteen een vrij grote plant hebben.
Marcotteren is vooral van belang als afleggen niet kan omdat een plant geen lage takken heeft. Vijgen laten zich gemakkelijk marcotteren.
   ©moestuintips     info@moestuintips.nl