Flinke zonnige perioden. Vannacht hier en daar mist. Morgen af en toe zon:
Verwachting voor vandaag en morgen

Er zijn flinke perioden met zon en het blijft droog
Meerdaagse verwachtingen:
Rustige herfstweer met af en toe zon, weinig wind en maximumtemperaturen rond 19C
Lange termijnverwachting:
Zondag 01 oktober tot en met zondag 08 oktober
Grote kans (80%) op het aanhouden van een onbestendig weertype met daling van maximumtemperaturen naar iets onder de langjaargemiddelde waarden

dropplant

De dropplant (Agastache rugosa) ofwel koreaanse munt is een decoratieve plant met violetblauwe bloemaren. Volgens het zakje zaad dat ik gebruikt heb zou de plant overblijvend zijn maar dat kan ik niet bevestigen. Mijn plantjes sterven af in de winter, maar blijken zich in het voorjaar wel uitgezaaid te hebben. De bladeren kunnen als kruidenthee worden gebruikt. De smaak doet sterk aan de gewone munt denken maar heeft nog een apart accent dat in de richting gaat van laurierdrop. Het zaad is vrij klein, zaai in maart/april daarom binnen voor in een potje met gewone potgrond. Plant uit zodra de plantjes stevig genoeg zijn.
Volgens de omschrijving op het zakje zaad heeft de plant ook een geneeskrachtige werking - het zou de eetlust bevorderen en helpen tegen misselijkheid.
Zaad winnen van deze plant is eenvoudig: snijd de rijpe bloeiaren voorzichtig af, laat nog een paar dagen drogen en tik er dan eenvoudig de zaden uit.
Zaad winnen van de dropplant.

   ©moestuintips     info@moestuintips.nl