Vandaag zeer warm en toenemende kans op onweer, morgen koeler:
Verwachting voor vandaag en morgen

Het is vrij zonnig en er kan met name in het zuiden en oosten lokaal een stevige onweersbui ontstaan, mogelijk met hagel, windstoten en veel regen in korte tijd
Meerdaagse verwachtingen:
Vrijwel droog en oplopende temperaturen richting 25 graden
Lange termijnverwachting:
Maandag 05 juni tot en met maandag 12 juni
Licht wisselvallig weer (dagelijks 50% kans op neerslag) met temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar

dropplant

De dropplant (Agastache rugosa) ofwel koreaanse munt is een decoratieve plant met violetblauwe bloemaren. Volgens het zakje zaad dat ik gebruikt heb zou de plant overblijvend zijn maar dat kan ik niet bevestigen. Mijn plantjes sterven af in de winter, maar blijken zich in het voorjaar wel uitgezaaid te hebben. De bladeren kunnen als kruidenthee worden gebruikt. De smaak doet sterk aan de gewone munt denken maar heeft nog een apart accent dat in de richting gaat van laurierdrop. Het zaad is vrij klein, zaai in maart/april daarom binnen voor in een potje met gewone potgrond. Plant uit zodra de plantjes stevig genoeg zijn.
Volgens de omschrijving op het zakje zaad heeft de plant ook een geneeskrachtige werking - het zou de eetlust bevorderen en helpen tegen misselijkheid.
Zaad winnen van deze plant is eenvoudig: snijd de rijpe bloeiaren voorzichtig af, laat nog een paar dagen drogen en tik er dan eenvoudig de zaden uit.
Zaad winnen van de dropplant.

   ©moestuintips     info@moestuintips.nl