Wisselend bewolkt en een enkele bui, morgen meer buien en vrij veel wind:
Verwachting voor vandaag en morgen

Het is half tot zwaar bewolkt en later vanmiddag en vooral vanavond trekken er van het zuidwesten uit meer buien het land in
Meerdaagse verwachtingen:
Perioden met zon en meest droog
Lange termijnverwachting:
Zaterdag 08 oktober tot en met zaterdag 15 oktober
De kans op rustig en droog weer is ongeveer even groot als de kans op wisselvalliger weer

dropplant

De dropplant (Agastache rugosa) ofwel koreaanse munt is een decoratieve plant met violetblauwe bloemaren. Volgens het zakje zaad dat ik gebruikt heb zou de plant overblijvend zijn maar dat kan ik niet bevestigen. Mijn plantjes sterven af in de winter, maar blijken zich in het voorjaar wel uitgezaaid te hebben. De bladeren kunnen als kruidenthee worden gebruikt. De smaak doet sterk aan de gewone munt denken maar heeft nog een apart accent dat in de richting gaat van laurierdrop. Het zaad is vrij klein, zaai in maart/april daarom binnen voor in een potje met gewone potgrond. Plant uit zodra de plantjes stevig genoeg zijn.
Volgens de omschrijving op het zakje zaad heeft de plant ook een geneeskrachtige werking - het zou de eetlust bevorderen en helpen tegen misselijkheid.
Zaad winnen van deze plant is eenvoudig: snijd de rijpe bloeiaren voorzichtig af, laat nog een paar dagen drogen en tik er dan eenvoudig de zaden uit.
Zaad winnen van de dropplant.

   ©moestuintips     info@moestuintips.nl