Zonnig en schraal. Vannacht lokaal matig vorst.:
Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag is het vrijwel overal zonnig
Meerdaagse verwachtingen:
Koud tot zeer koud en meest droog, maar vooral in de noordelijke kustgebieden kans op een sneeuwbui
Lange termijnverwachting:
Zaterdag 03 maart tot en met zaterdag 10 maart
Minder koud, maar aanhoudend temperaturen ruim onder het langjarig gemiddelde, met grote kans (70-80%) op lichte tot matige vorst in de nachten en ochtenden

dropplant

De dropplant (Agastache rugosa) ofwel koreaanse munt is een decoratieve plant met violetblauwe bloemaren. Volgens het zakje zaad dat ik gebruikt heb zou de plant overblijvend zijn maar dat kan ik niet bevestigen. Mijn plantjes sterven af in de winter, maar blijken zich in het voorjaar wel uitgezaaid te hebben. De bladeren kunnen als kruidenthee worden gebruikt. De smaak doet sterk aan de gewone munt denken maar heeft nog een apart accent dat in de richting gaat van laurierdrop. Het zaad is vrij klein, zaai in maart/april daarom binnen voor in een potje met gewone potgrond. Plant uit zodra de plantjes stevig genoeg zijn.
Volgens de omschrijving op het zakje zaad heeft de plant ook een geneeskrachtige werking - het zou de eetlust bevorderen en helpen tegen misselijkheid.
Zaad winnen van deze plant is eenvoudig: snijd de rijpe bloeiaren voorzichtig af, laat nog een paar dagen drogen en tik er dan eenvoudig de zaden uit.
Zaad winnen van de dropplant.

   ©moestuintips     info@moestuintips.nl