KNMI: Verwachting voor vandaag en morgen:
Vanochtend mist en nevel

In een strook van het westen naar het noordoosten is het mistig, elders zijn er perioden met zon
KNMI: Meerdaagse verwachtingen:
Aanvankelijk een zacht en wisselvallig weertype met vrij veel bewolking en van tijd tijd tot tijd regen
KNMI: Lange termijnverwachting:
Zondag 11 oktober tot en met zondag 18 oktober
Zeer waarschijnlijk een rustig weertype met temperaturen die geleidelijk dalen naar waarden beneden het langjarig gemiddelde

dropplant

De dropplant (Agastache rugosa) ofwel koreaanse munt is een decoratieve plant met violetblauwe bloemaren. Volgens het zakje zaad dat ik gebruikt heb zou de plant overblijvend zijn maar dat kan ik niet bevestigen. Mijn plantjes sterven af in de winter, maar blijken zich in het voorjaar wel uitgezaaid te hebben. De bladeren kunnen als kruidenthee worden gebruikt. De smaak doet sterk aan de gewone munt denken maar heeft nog een apart accent dat in de richting gaat van laurierdrop. Het zaad is vrij klein, zaai in maart/april daarom binnen voor in een potje met gewone potgrond. Plant uit zodra de plantjes stevig genoeg zijn.
Volgens de omschrijving op het zakje zaad heeft de plant ook een geneeskrachtige werking - het zou de eetlust bevorderen en helpen tegen misselijkheid.
Zaad winnen van deze plant is eenvoudig: snijd de rijpe bloeiaren voorzichtig af, laat nog een paar dagen drogen en tik er dan eenvoudig de zaden uit.
Zaad winnen van de dropplant.

   ©moestuintips     info@moestuintips.nl